Haberler, Güncel Haberler, Son Dakika Haberleri

OHAL 3 Ay Uzatıldı mı? OHAL Ne Zaman Kalkıyor?

OHAL 3 AY DAHA UZATILIYOR...

OHAL 2.kez uzatılıyor. Ocak 2017 de sona erecek olan OHAL 3 ya daha uzatılacak. Bugün Başbakan Binali Yıldırım OHAL'in 3 ay daha uzatılması yönünde kararın mecliste bu hafta görüşüleceğini açıkladı. İşte detaylar...

15 Temmuz darbe girişimin ardından ilan edilen OHAL kasım ayında 3 ay uzatılmıştı. Ocak ayında sona ermesi beklenen OHAL'in tekrar 3 ay daha uzatılması yönünde kararın açıklanması bekleniyor. Bugün Başbakan Binali Yıldırım OHAL'in üç ay uzatılmasına ilişkin kararın Meclis'te bu hafta görüşüleceğini açıklaması piyasaları da hareketlendirdi. 

OHAL uzatıldı Dolar Rekor Kırdı Dolar 3.60 TL...
Bugün hem enflasyon rakamlarının açıklanması hem de OHAL'in uzatılması yönünde yapılan açıklamalar nedeni ile dolar güne rekorla başladı. Dolar 3.60 TL seviyesini gördü...

OHAL ne zaman kalkacak?
OHAL normalde ocak ayında son bulacaktı. Fakat mecliste 3 ay daha uzatılması yönünde karar alınması bekleniyor. Bu nedenle mart 2017 de sona erecek.

OHAL nedir?
Olağanüstü hâl (OHAL) , olağanüstü yönetim usullerinin uygulanmasını gerektiren doğal afet, tehlikeli salgın hastalık, ağır ekonomik bunalım, kamu düzenini ciddi biçimde bozan yaygın şiddet olayları gibi durumlar. Olağanüstü hâl rejimi yönetim makamlarının yetkisinin genişlemesi sonucunu yaratır. Belirli yaş aralıklarındaki vatandaşlar için çalışma yükümlülüğü, gerektiğinde para ve mal yükümlülüğü konulabilir. Olağanüstü hâl önlemlerinin ortak ve en tartışmalı yönleri ise yaygınlaştırılması ve genellikle bunlara karşı yargı yolunun kapalı olmasıdır.

Olağanüstü hal uygulamalarında görev ve yetki bölge veya il vâlilerine âittir. Bir bölge vâlisine bağlı birden çok ilde olağanüstü hal îlân edilmişse bölge vâlisi yetkili ve sorumludur. Bölge vâlisinin veya il vâlilerinin Olağanüstü Hal Kânunu’nun kendilerine tanıdığı yetkilere dayanarak yapacakları idârî işlere karşı açılacak dâvâlarda yürütmenin durdurulması kararı verilemez.

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Güncel9 © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.